Overslaan en naar de inhoud gaan Ga naar de footer

HOE SCHAT JE DE WAARDE VAN EEN TWEEDEHANDSWAGEN?

Een tweedehandswagen is een gebruikte auto die al wat kilometers op de teller heeft staan en misschien verschillende eigenaars had. Het maakt niet uit of hij vele of slechts enkele jaren geleden werd ingeschreven, zijn waarde is sowieso gedaald. De verkoopprijs van een tweedehandswagen wordt bepaald volgens diverse criteria. De eigenschappen van de wagen zijn belangrijk, maar de bijbehorende diensten kunnen hem ook waarde geven. We zetten de belangrijkste elementen waarmee rekening wordt gehouden op een rijtje.

 

De waarde van een tweedehandswagen kan nog nauwkeuriger bepaald worden aan de hand van andere criteria. Is het een zeldzame wagen? Heeft hij veel opties? Legde hij weinig kilometers af voor zijn leeftijd? De meeste tools om de waarde van een wagen te bepalen geven slechts een ruwe schatting. Het is dan ook belangrijk om rekening te houden met de totaliteit van de wagen, inclusief garanties en bijbehorende diensten (meer bepaald op de website) om een concreet beeld te hebben.

 

 

DE GARANTIES EN BIJBEHORENDE DIENSTEN DIE EEN HOGERE PRIJS RECHTVAARDIGEN

 

Wat de waarde van een wagen bepaalt, is niet gewoonweg de auto zelf! Garanties en bijbehorende diensten kunnen immers een invloed hebben op de waarde van de auto. Het is mogelijk dat voor een twee jaar oude tweedehandswagen met weinig kilometers op de teller, de oorspronkelijke fabrieksgarantie nog loopt. Beter nog, een tweedehandswagen kan ook verkocht worden door een concessiehouder die een garantieverlenging biedt, zorgt voor de administratieve formaliteiten en je huidige wagen overneemt. Dit is met name het geval in het DS Certified-net. Allemaal voordelen die de waarde van de tweedehandswagen doen stijgen maar tegelijk ook een veilige aankoop verzekeren.

 

 

DS
DS AUTOMOBILES BELGIË
De eigenschappen van de wagen zijn belangrijk, maar de bijbehorende diensten kunnen hem ook waarde geven. We zetten de belangrijkste elementen waarmee rekening wordt gehouden op een rijtje.
#zekerheid
#advies
Cookies accepteren