Overslaan en naar de inhoud gaan Ga naar de footer

WAAROP MOET JE LETTEN BIJ DE AANKOOP VAN EEN TWEEDEHANDSWAGEN?

WAARDE EN BESCHRIJVING VAN DE WAGEN

Wie een tweedehandswagen koopt, stelt vertrouwen in de verkoper. Je neemt aan dat de informatie over het model, de afwerking, de opties, de kilometerstand,… correct is, maar je moet ook alles controleren. Ga na of de werkelijkheid overeenstemt met de beschrijving. Indien bv. de zetelbekleding (volgens de beschrijving van de constructeur) in leer moet zijn en ze is in stof, dan is dit verdacht. Verifieer ook het kilometerattest (Car-Pass) en kijk of het voertuigidentificatienummer (ook chassisnummer genoemd) en de gegevens op het identificatieplaatje kloppen met deze op het inschrijvingsbewijs. Controleer de waarde van de wagen. De verkoopprijs moet overeenstemmen met de werkelijke waarde (officiële richtprijs) van de wagen. Is de prijs te laag of te hoog, dan moet er een belletje gaan rinkelen. Koop je een wagen via een professionele handelaar (bv. van het netwerk DS Certified) dan kan je rekenen op een betrouwbare (officiële) tweedehandskeuring en een coherente prijs, berekend op basis van exacte criteria.

 

TWEEDEHANDSAANKOOP: CONTROLEER DE WAGEN VAN A TOT Z

Geloof enkel wat je ziet! Neem de binnen- en buitenkant van de wagen onder de loep. Bekijk eerst het geheel en controleer dan het koetswerk, de onderkant en de spatborden, de banden, de koplampen en lichtunits, de buitenspiegels. Werp daarna een blik onder de motorkap. Check het peil van olie en andere vloeistoffen, vraag de verkoper om de motor te laten draaien en luister hoe deze draait. Vraag hoe oud de accu en de distributieriem zijn, of wanneer de filters laatst vervangen werden (voor dieselwagens). Deze vragen geven je exacte informatie en vertellen of de verkoper eerlijk is. Aarzelt hij en lijkt hij niet zeker, dan verbergt hij misschien iets. Koop je een wagen bij een gespecialiseerde handelaar, dan krijg je garanties en kan je ervan op aan dat de wagen volledig werd gereviseerd voor de verkoop. Zo worden de voertuigen van alle merken aangeboden door de verkooppunten van het DS Certified-net vakkundig en betrouwbaar opgevolgd door DS Automobiles.

 

Als je een tweedehandswagen koopt, moet je de verkoper kunnen vertrouwen. Wil je zeker zijn dat je zaken doet met een specialist, die de verkochte wagen perfect kent, raadpleeg dan de website. Alle voorgestelde merken en modellen zijn beschikbaar in onze DS Stores. Je kan er de wagen bekijken, een proefrit maken en informatie krijgen over zijn historiek. Wil je een tweedehandswagen in alle vertrouwen aanschaffen? Kies dan voor DS Certified.

DS
DS AUTOMOBILES BELGIË
Zowel bij een particulier als bij een professionele handelaar moet je bij de aankoop van een tweedehandswagen voorzichtig te werk gaan. Aangezien de wagen al honderden of misschien duizenden kilometer op de teller heeft staan, moet je extra alert zijn voor bepaalde punten.
Zo koop je de perfecte tweedehandswagen en vermijd je valkuilen.
#voorzichtig
#advies
Cookies accepteren