Overslaan en naar de inhoud gaan Ga naar de footer

WELKE FORMALITEITEN MOET JE VERVULLEN BIJ DE AANKOOP VAN EEN TWEEDEHANDSWAGEN ?

Wil je een tweedehandswagen kopen volgens de regels van de kunst, zonder onaangename verrassingen? Dan moet je er eerst voor zorgen dat de verkoper je alle vereiste documenten bezorgt. Vervolgens moet je de wagen (wettelijk verplicht) inschrijven bij de Dienst voor Inschrijvingen van Voertuigen (DIV) die je een nieuw inschrijvingsbewijs zal bezorgen.

Meer uitleg over de formaliteiten die gepaard gaan met de aankoop van een tweedehandswagen en ons advies om deze administratieve afhandeling te vergemakkelijken.

Bij aankoop van een tweedehandswagen moet de verkoper je een aantal documenten overhandigen:

  • De aanvraag tot inschrijving: wanneer je keuze gemaakt is, zorgt de verkoper ervoor dat de auto wordt aangeboden voor de tweedehandskeuring in een keuringscentrum. Hier ontvangt hij de documenten die nodig zijn om bij uw verzekeraar een polis af te sluiten en de wagen bij de DIV (Dienst Inschrijvingen Voertuigen) in te schrijven: een keuringsbewijs, een tweedehandsrapport, Car-Pass.
  • Het gelijkvormigheidsattest. Dit geeft aan dat het voertuig aan de nodige technische specificaties voldoet.
  • Eventueel een attest voor lpg-installatie, indien het voertuig daarmee uitgerust is.
  • Wanneer de wagen betaald is, per overschrijving of gewaarborgde bankcheque, maakt het verkooppunt een factuur op jouw naam.

Zodra je het aangepaste inschrijvingsbewijs van de DIV hebt ontvangen en het volledige bedrag is betaald, maak je een afspraak met het verkooppunt om de wagen af te halen.

DS
DS AUTOMOBILES BELGIË
Meer uitleg over de formaliteiten die gepaard gaan met de aankoop van een tweedehandswagen en ons advies om deze administratieve afhandeling te vergemakkelijken.
Cookies accepteren